С деца на Витоша: От "Златните мостове" до хижа "Момина скала"

Едно предложение за разходка с най-малките
26 окт 2019 10:45, Иванка Гъркова
2
С деца на Витоша: От "Златните мостове" до хижа "Момина скала"
Ралица Лазарова

Уикендите ни дават възможност да прекараме повече време със семейството и любимите си хора. Ако имате деца, то със сигурност знаете, че дори и да искате да поспите до по-късно, това е почти невъзможно, защото те стават рано и бързат да ви зададат въпроса: "Какво ще правим днес?". След вкусната закуска идва момент, в който трябва да решите как да разнообразите времето им, така че хем да се движат, хем всички да са доволни.

Предполагаме, че не сте почитатели на разходките в мола, а от претъпканите паркове в София вече ви е омръзнало. В случай, че искате да заведете малчуганите на чист въздух в планината, но се чудите накъде да тръгнете, то днешното ни предложение е точно за вас.

Витоша е особена планина. Пътеките там са безброй, но като цяло не всички стават за малки деца и начинаещи туристи с неподходящи обувки (не че не може да "шляпате" по маратонки, просто ще ви се подбият краката). На повечето пътеки денивелацията е сериозна, а също така са и доста каменисти. За сметка на това пък не са особено дълги.

Един идеален маршрут за разходка в планината с малко дете е този от местността "Златните мостове" до хижа "Момина скала", а ако ви стигнат времето и силите, може да продължите и до хижа "Камен дел" (дотам е близо час).

До "Златните мостове" може да се придвижите с автобус 63. Имайте предвид, че превозното средство на градския транспорт е изключително пълно всеки път и понякога не може да се качите и се налага да чакате повече. Минава на около 30 мин., като последният автобус тръгва от „Златните мостове“ към София около 18 ч. За всеки случай, по-добре проверете разписанието преди да тръгнете, за да нямате главоболия с децата.

Още за маршрута за деца до Витоша четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
С любовница може ли?
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-добре ще е да е до Момин Проход!

Спонсорирани публикации